“Als je lichaam spreekt kun je maar beter je mond houden”

image

Connecting All heeft een uniek trainingsprogramma voor directie-, management- en medezeggenschapsteams samengesteld. Een programma met de focus op het creëren van positieve verandering bij mensen.

“Als je lichaam spreekt, kun je maar beter je mond houden” is een programma dat zijn unieke karakter ontleent aan het programma dat is ontstaan vanuit de maatwerk gedachte, waarin de strategische denk – en handelswijzen centraal staan. De jarenlange ervaring in adviseren en acteren binnen deze teams, gecombineerd met een jarenlange ervaring rondom emotionele intelligentie, zijn het fundament onder dit programma. Een programma dat vanuit realisme en praktijkervaring is samengesteld.

Het programma is opgesteld vanuit 2 invalshoeken:

Inhoudelijk: het strategisch en tactisch handelen. Vanuit de overtuiging dat jezelf verantwoordelijk bent voor de professionele ontwikkeling van je rol binnen een organisatie, bedrijf of instelling, is ons programma ontstaan. Het programma helpt de professional in de doorontwikkeling van in onze ogen zeer belangrijke competentie, het strategisch en tactisch handelen. De ervaring leert namelijk dat naarmate je op een hoger niveau je rol uitoefent, je ook de taal, politieke bewegingen en onderhandelingsmethodieken op dit niveau behoort te beheersen.

De inhoudelijke argumenten verschuiven sneller naar detailniveau, naarmate je minder goed in staat bent om deze strategisch en tactisch aan de orde te stellen en missen daarmee vaak de kracht om in het proces een significante bijdrage te leveren tot het gedragen besluit. Het is ook heel herkenbaar dat de beslissers in deze trajecten vaak in hun reactie verwijzen naar het grote lijnen verhaal. Het strategisch denken en handelen wordt in deze fase dan steeds dominanter beïnvloed door de lichaamstaal, de zogenaamde “psychologische trucjes”.

Lichaamstaal: niet alleen de inhoudelijke invalshoek telt dus bij de invulling van je professionele rol. Je lichaamstaal, je eerste indruk, je manier van uiten als individu, maar zeker ook als team, wegen zwaar bij het uiteindelijk behalen van je doelen. Deze invalshoek is voor ons programma dan ook even belangrijk als de inhoudelijke invalshoek, waardoor we de professional uniek, en aansluitend op de praktijk, beter kunnen helpen. Bluegg is leading partner bij het Centrum voor Lichaamstaal, en wereldwijd de nummer 1 op het gebied van lichaamstaaltrainingen voor zakelijk gebruik.

Het programma wordt aangeboden vanuit een actief maatwerk programma. Uw team kan afhankelijk van eigen keuzes in 1 dag (of in 2 tot 3 dagen) op de juiste koers gezet worden. Afhankelijk van de actuele casuïstiek die we, na onderling overleg, aan de orde stellen en daaruit voortkomend de aan de orde zijnde diepgang om als professional je rol vorm te geven stellen we het programma samen.

Het programma “Als je lichaam spreekt kun je maar beter je mond houden” is tevens een unieke kans om je als team uit te dagen om op een andere manier je strategisch denken en handelen als team of als individu tegen het licht te houden.

Voor nadere informatie kunt contact met ons opnemen. We maken graag een afspraak met u om een nadere toelichting te geven op ons programma.

Neem hiervoor contact met ons op.
Jean – Claude Crijns
06-51244056
info@connectingall.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.