top of page
Zoeken
  • Connecting All

Finale Snelkookpan en de WOW-factor

Op vrijdag 4 November stond het slotevenement van de Snelkookpan plaats. Een programma van het Inspiratiehuis Maastricht. In een tijdsbestek van 80 uur tijd krijgen de deelnemers een brede kijk op hun onderneming en op hun eigen ondernemerskracht. Binnen dit programma verzorgt Connecting All het programmablok rondom de WOW-factor van de verschillende ondernemers.


Traditioneel stond ook nu aan het eind van de snelkookpan “De grote finale” gepland. Na intensief aan de slag te zijn gegaan met het ontwikkelen van hun business ideeën, het uitwerken van plannen en het leren van diverse vaardigheden worden de deelnemers uitgedaagd op te gaan “pitchen”. Voor een deskundige jury werden de ondernemers in spe in staat gesteld om o.a. hun WOW-factor behorende bij hun business idee te presenteren. De finale werd in een goed gevulde zaal bij de Rabobank in Maastricht gehouden. Joyce en Marlies van het Inspiratiehuis Maastricht hadden het weer goed georganiseerd.


En het was een finale!! De deelnemers hebben het geweldig gedaan. Het was naast enorm spannend ook erg inspirerend om hen aan het werk te zien. De inzet van de afgelopen weken was goed terug te zien tijdens ieders pitch. “Als een van de trainers van dit programma is het mooi om te zien hoe men zich in een korte en intensieve tijd zo goed weet te ontwikkelen.”

De deelnemers waren met hun business ideeën duidelijk verschillend, maar in hun ondernemerskracht enorm aan elkaar gewaagd. De uitslag was dan ook vooraf moeilijk te voorspellen. Voor mij persoonlijk was deze ook secundair vergeleken met de individuele successen die alle deelnemers zelf bereikt hebben. “In de wetenschap dat de ene deelnemer niet eens durfde te presenteren en de ander nog niet helemaal duidelijk had hoe deze het businessidee onder woorden bracht, mag ik concluderen dat alle deelnemers winnaars waren na hun pitchmoment. Ieder op zijn of haar manier.”


Maar zoals de amerikanen zeggen “there has to be a winner”, zo ook in deze wedstrijd. De jury heeft  Melanie Magnee van Soulkitchen uitgeroepen tot winnares. Haar onderneming vanuit principe: Wat liefde is voor de ziel, is voeding voor het lichaam. Is een duizenden jaren oude schat aan ervaringen van de traditionele Chinese geneeskunde. Een manier van leven, eten en/of koken voor iedereen, die op zoek is naar een andere manier van voeden.


Volgens de jury had iedere pitch zijn eigen unieke sterke punten, en was Melanie Magnee over het gemiddelde gezien de nummer 1. Of zoals “het glas half vol beter klinkt”:

Allen waren heel kort in de buurt om de eerste prijs te pakken!


Aan het eind van de finale ontstond er een spontaan afrikaans feestje. De afrikaanse kleding zijn door Claudine zelf gemaakt.


Jean-Claude Crijns

Connecting All


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page