top of page
Zoeken
  • Connecting All

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan

Anders durven kijken...


Vandaag waren een aantal OR-leden uit verschillende soorten organisaties te gast bij het door ons georganiseerde evenement van OR platform Zuid-Limburg. Het doel van de dag was om anders te gaan durven kijken.


Onder het genot van een lekker stukje vlaai werden onze gasten ontvangen. Waarna we het programma startten met een rondleiding door iLab, mét VR bril test! Aansluitend verzorgde Jo Adriaens een inspirerende presentatie over de activiteiten van iLab. De vraag die achterbleef: wat is nu echt innovatie?


Enfin, innovatie, samenwerken, ondernemen, anders kijken... Tijd voor een aantal stellingen. En wat gebeurt er als de groep een keuze moet maken tussen twee uitersten? Op zoek naar het midden. Elkaar proberen te vinden.


Maar ook, je verplaatsen in de ander. Joyce en Marlies van Het Inspiratiehuis dachten samen met de groep na over "hoe is dat voor de ander?". Aan de hand van een Empathy Map de gedachten, acties, pains, gains en meer proberen in te vullen voor de ander. Wat kunnen we hier dan mee en hoe kunnen we dit toepassen?


OR-leden uit verschillende gemeenten, uit de zorg en uit particuliere bedrijven schoven allemaal aan. Zo verschillend als de organisaties zijn, zo veel overlap bestaat er eigenlijk als je echt naar de kern gaat kijken. Dat was toch wel de rode draad vandaag. En hoe we daar als groep achter zijn gekomen? Anders durven kijken... Anders kijken naar situaties en de kern even uit de context halen, om zo echt goed te zien wat we van elkaar konden en kunnen leren.


Wij zijn benieuwd wat we nog meer kunnen leren.

Wat kunnen we leren van jou? En wat wil jij van ons leren?


Kopje koffie?


Beau Crijns

Connecting All
57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page