top of page
Zoeken
  • Connecting All

Missie/visie traject Zuid-Limburgs bedrijf in laatste fase

Het missie visie traject is in de laatste fase gekomen. Nadat we samen met de directie de nieuwe missie (de permanente opdracht) en de daaruit vertaalde visie (de ambitie voor de komende periode) hebben beschreven, stond nu de vertaling naar organisatie doelen op het programma. Een programma dat we de strategische managementsessie noemen.


Bij start van deze sessie werd aan het management de nieuwe missie en visie door de directie gepresenteerd en werd vervolgens meteen de handschoen opgepakt om deze te vertalen in de overall organisatiedoelen. Doelen waar iedere medewerker een positieve bijdrage aan dient te leveren. Belangrijke doelen dus voor een organisatie die met de juiste focus vooruit wilt.


In het programma was er voor iedere manager of coördinator voldoende ruimte om zijn of haar visie aan het team te spiegelen op deze nieuwe missie en visie en werd het team uitgedaagd om met elkaar de vertaling te maken in gedragen organisatiedoelen.

Naast de organisatiedoelen werd er hard gewerkt aan de zogenaamde meetlat. Een meetlat die directie en management optimaal in staat stelt om met focus op eindresultaat besluiten wel of niet te nemen. Of wel of niet keuzes te maken en uitdagingen aan te gaan, die je binnen een team altijd tegen komt. Een meetlat die een positieve bijdrage levert aan de interne communicatie en onderlinge samenwerking binnen het team.


De opgehaalde informatie, ideeën, suggestie, uitdagingen en behoeftes zijn tijdens de werksessie gebundeld in hoofddoelen, die nu aan de directie zijn gepresenteerd. De directie zal deze uiteindelijk afstemmen op de nieuwe visie en vastleggen in organisatiedoelen. Deze nieuwe organisatiedoelen zullen daarna binnen het managementteam verdeeld worden conform het principe: 1 taak = 1 verantwoordelijke.


Op het moment dat de organisatiedoelen vastgesteld zijn en de verdeling gemaakt is kunnen we met trots stellen dat de start voor een gezonde en inspirerende toekomst is gemaakt. Samen met de gemotiveerde teamleden en medewerkers worden dan de eerste stappen gezet, die echt gaan leiden tot de best passende positieve verandering binnen de organisatie. Of populair gezegd de echte change voor organisatie, team en medewerker.


Ook tijd voor een missie/visie-traject bij jou? Neem contact op met mij.


Jean-Claude Crijns

Connecting All


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page