top of page
Zoeken
  • Connecting All

Ons recept voor een topprestatieEen topprestatie, wat is dat? Wie zegt dat iets een topprestatie is en wat niet? Wat moet men doen om een topprestatie te leveren? Kan ik een “topprestatie” leveren?

Recept voor “een topprestatie”.

Ingrediënten:

Een mix tussen de juiste karakters en talenten.Snufje “net iets meer”.Balans tussen realisme en acceptatie.Gezonde dosis vertrouwen en respect.Doelen stellen.Oefenen, oefenen, oefenen.Ruimte voor inspiratie en creativiteit.Een gezamenlijke visie


Bereidingswijze:

1. Om als team of individu een topprestatie te leveren, is een mix tussen de juiste karakters en talenten een must. Om deze mix tot stand te brengen, zijn twee kerncompetenties per persoon voldoende. Een kerncompetentie is eigenlijk niets anders dan “iets” unieks of “iets” wat iemand goed kan. Vind de juiste mensen die elkaar aanvullen. Een persoon met talent voor plannen en organiseren is een perfecte aanvulling op iemand die alleen maar door gaat en het doel weleens uit het oog verliest.


2. Daarnaast heeft het team een snufje “net iets meer” nodig. Net iets meer motivatie, net iets meer wilskracht en net iets meer “dedication”. Vergelijk het met de liquor quarenta e tresdie je afgelopen zomer hebt voorzien van een paar ijsklontjes; net dat beetje extra. TIP: Vergeet hierbij niet om de juiste balans tussen realisme en acceptatie in te brengen.


3. Om in de “healthy-lifestyle” van tegenwoordig te blijven, is een gezonde dosis onderling vertrouwen en respect van belang. Vertrouw op elkaars talenten, al doet de een het via rechts en de ander via links, beide komen uiteindelijk uit op het eindpunt. Respect eachother!


4. Om deze topprestatie te meten, is het belangrijk dat er concrete doelen zijn om naartoe te werken! Naast dat het stellen van doelen motiverend werkt, is het ook wetenschappelijk bewezen dat het stellen van doelen leidt tot betere prestaties. Zaken die er niet toe doen worden eruit gefilterd en zo wordt er dan ook geen kostbare energie aan verspild. Het stellen van doelen levert nog een waardevolle factor op: feedback. De gestelde doelen kunnen nu namelijk worden vergeleken met de geleverde prestaties.


5. Oefenen, oefenen, oefenen. Doen, ondervinden, proberen, trainen, volg een vakmatige opleiding, vier succes en ervaar mislukkingen! “The only time success comes before work, is in the dictionary.” – Harvey Spector, Suits.


6. Een goed voorbeeld doet volgen. Wanneer er een voorbeeld van een topprestatie bestaat, doet deze positieve energie zich vermenigvuldigen. Deze energie wordt doorgegeven, werkt motiverend en stimuleert! Vind dat voorbeeld voor jou! Wie/wat/waar is een voorbeeld? Wie/wat geeft jou energie? “Finding the Right Energizer!”


7. Maak ruimte voor inspiratie en creativiteit. Een idee is nooit “af” of “klaar”, wees flexibel! Houd altijd ruimte voor verbetering, think out of the box. Door te blijven leren en vernieuwen vindt op ieder individueel niveau steeds weer ontwikkeling plaats. “When you’re backed against the wall, break the wall down!”


8. Het is mooi om “een mix tussen karakters te vinden”, “doelen te stellen” en “flexibel te zijn”, maar vergeet nooit om een gezamenlijke visie te hebben. Zorg voor commitment, be on the same page!Een visie is een gedragen ambitie die zorgt voor het komen tot een topprestatie.


Wij gaan er vol voor. Die topprestatie, die is de stip aan de horizon die we samen gaan bereiken.


Ook leuk om nog aan ons recept toe te voegen!

Tip 1: Interesse in onze programma’s en manier van werken? Mail ons via: info@connectingall.nl. Tip 2: Neem ook eens een kijkje op onze www.connectingall.nl, while you’re at it.


Beau Crijns

Connecting All

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page