top of page
Zoeken
  • Connecting All

Uitdaging in Apotheek sector succesvolTwee medische centra en één gezamenlijke uitdaging. De gezamenlijke toekomstambitie op strategische wijze implementeren binnen de eigen operatie.Afgelopen maanden zijn we samen met onze opdrachtgevers succesvol aan het werk gegaan binnen de Apotheek sector.


We zijn trots op de kracht van onze samenwerking die we tijdens de eerste fase, genaamd de visionaire fase, met elkaar hebben opgebouwd. De visionaire fase heeft ons de gezamenlijk onderschreven heldere visie voor beide apotheken opgeleverd. Een duidelijke ambitie in de toekomst. Op basis van deze ambitie hebben we vervolgend de best passende strategie bepaald. Een strategie, die de gevonden ambitie daadwerkelijk, tot een succes zal leiden. De tijden veranderen en daarmee ook de omgeving zowel binnen als buiten de apotheken. Dit vraagt om meebewegen, meedenken en door ontwikkelen. Duidelijk is dat de inspiratie en motivatie binnen de organisatie enorm positief is toegenomen. Het vertrouwen om het met elkaar tot een succes te maken is duidelijk gegroeid.


Aansluitend op de visionaire fase hebben de afgelopen maanden in het teken gestaan van de strategische implementatie fase. De fase dat de onderschreven strategie operationeel verder ontwikkeld binnen de bedrijfsvoering. Een succesvol traject. Samen met directie en management hebben we met de juiste focus gewerkt aan die uitdagingen, die effectief bijdragen aan de gezamenlijke ambitie. Zowel strategisch als operationeel zijn keuzes gemaakt, die beide apotheken in staat stellen om succesvoller te worden. Mooi om te ervaren dat wederom vanaf start de veranderingen succesvol in het eigen werk werden ervaren.


De eerste organisatie doelen hebben we samen met directie en management op een gedragen beschreven en in de praktijk gerealiseerd. Wat maakt nu dat het traject succesvol is geworden? Enerzijds de aandacht voor de acceptabele en de realistische ambitie, en anderzijds de aandacht voor elkaars rol en bijbehorende verwachtingen, die het inspirerende veranderproces met zich meebrengt.


Het in balans houden van deze 2 sporen maakt dat er met een hoge effectiviteit samengewerkt kan worden. Een samenwerking die resulteert in een directie die weer ruimte heeft voor visionaire uitdagingen heeft gekregen. En een management dat een eenduidige operationele richting heeft gevonden voor zowel de rationele (operationele) werkzaamheden alsmede de emotionele (houding en gedrag) ontwikkeling binnen beide apotheken.


Een co-creatieve samenwerking die we met onze preferred partner Bluegg langs deze 2 sporen hebben vormgegeven. Dank Eddy Vandeweyer voor de plezierige samenwerking.


Zou je graag meer informatie over onze aanpak willen ontvangen, mail ons dan even via info@connectingall.nl en we maken graag een afspraak met je.


Jean - Claude Crijns

Connecting All

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page