top of page
Zoeken
  • Connecting All

ENCI Bergloop 2016, de 70ste editie

De runners van Connecting All moesten vandaag vroeg uit de veren. Op een koude herfstachtige zondagochtend stond namelijk de mooiste cross van Nederland op het programma. Atletiek Maastricht organisator van deze heuvel-bosloop had weer met vele vrijwilligers een mooi parcours uitgezet. De ENCI-Bergcross heeft zijn start en finish liggen op het voormalige ENCI-terrein, de oude Cementfabriek.


Een mooi gebied dat nog niet door iedereen ontdekt is, maar zeker de moeite waard is voor een mooie wandeling in de omgeving van Maastricht. Natuurmonumenten heeft het gebied een enorme make-over gegeven.

Bij aankomst troffen we een geweldig mooi herftschilderij. Een echt plaatje. Schitterende mooie herfstkleuren. In termen van Connecting All was het WOW-effect al bij aankomst bereikt.


Meer dan 500 lopers verschenen aan de start, die om 11:00 uur gegeven werd. Vele toeschouwers aan de start, maar ook tijdens de route waren vele aanmoedigende klanken langs de kant. Een support die de runners goed konden gebruiken.

Meteen na de start trakteerde het parcours op de traditionele ‘haarspeldenberg’. Een berg waar je meteen in het rood schiet op de teller. Een stijle klim waar de deelnemers al meteen vol aan de bak gingen. Boven aan deze klim werd de route vervolgd op het plateau van de st. Pietersberg. Hierna ging de cross het ENCI-bos in en via een bergachtige lus van ca. 5 km werd de cross uiteindelijk terugbracht naar de finish gelegen bij het chalet D’n Observant.


Het was een zware run en voor onze runners een goede challenge. Iedere runner vierde zijn eigen succes aan het eind. Een laatste trots moment wat de wereld van de runners juist zo mooi maakt. Duidelijk was dat het doel van de ENCI Bergloop behaald werd. Vele vrolijke en zegevierende gezichten waren bereikt bij de finish. Het mooiste compliment dat de organisatoren van Atletiek Maastricht aan het eind van de runner mogen ontvangen.


Dank voor de organisatie!


Jean - Claude Crijns

Connecting All7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page