top of page
Zoeken
  • Connecting All

Gemeente Terneuzen 2 daagse werksessie

Afgelopen donderdagochtend om 5:30 uur begon ons avontuur. De zon kwam stilletjes op en de eerste vogels zongen voorzichtig hun eerste “ochtendtunes”. Wellicht denk je dat dit “best vroeg” is. Maar als je met dit mooie startbeeld mag starten aan de rit naar Koudekerke in Zeeland, waar een zeer inspirerende 2 daagse werksessie gepland staat, dan is het tijdsstip van ondergeschikt belang.

De locatie waar we het team van de gemeente Terneuzen mochten ontmoeten, was namelijk nog mooier dan het startbeeld van de ochtend. In de Nederlandse duinen, aan het strand met mooie vergezichten. We voelden ons bij aankomst dan ook optimaal geïnspireerd en zaten helemaal in onze high power energie. Het tijdsstip 8:30 uur. WOW!, wat een begin.


Zoals organisatie psycholoog Hackman beschrijft: 30% van het teamsucces wordt bepaald bij de start van de werksessie. Het gevoel, de energie en motivatie die we ervaarden stond maximaal aan. Onze motor, om er voor te gaan, draaide op volle toeren. De start van de werksessie stond om 9:00 uur gepland.


En het gevoel dat we zelf ervaarden, bleek een gemeenschappelijk gevoel. De deelnemers hadden er net als ons vanaf start echt zin in. Goed kijkend en luisterend bij ontvangst van de deelnemers, was duidelijk dat iedereen goed in de energie zat. De motivatie en passie lagen dicht bij elkaar. Een combinatie van drijfveren om optimaal en resultaatgericht aan het werk te gaan. 

Precies waar we de programma’s van Connecting All garant voor staan. Onze overtuiging is: als de deelnemers en het team optimaal gemotiveerd zijn, dan worden de drijfveren vertrouwen, openheid en trots op een positieve manier aangesproken. Hierdoor wordt de kans op succes vergroot en ontstaat de weg naar ambitie op een natuurlijke wijze. Een ervaring die onze programma’s iedere keer opnieuw verrijkt met positieve energie.


We gunnen dan ook iedere organisatie, team en professional deze kans om goed van start te gaan. Stel jezelf eens de vraag: Hoe start jij de dag, het project, jouw werk of jouw organisatie werkelijk? Ieder element dat jezelf positief bij start kunt aanbrengen, ga je ervaren als plezierig en energie gevend. Ervaringen die de motivatie om verbeterd succesvol te zijn doet groeien.

En dan is het pas 9:00 uur in de ochtend. Inhoudelijk hebben we dan nog “niets” concreets gedaan. Of toch? Als programma verzorgers zijn we al op volle kracht en gaan we vanuit deze start aan het werk met de drijfveren betrokkenheid en openheid. Drijfveren die we aanspreken om de ambitie van de samenwerking van het team te kunnen realiseren. Samen aan het werk.


Op dit moment voelen we met elkaar dat we ervoor kunnen gaan. In deze werksessie staan de volgende uitdagingen op het programma: “visionair, wat is het lonkend perspectief?”, “positionair, hoe worden we verbeterd succesvol?” en “revolutionair, wat hebben nodig en kunnen we zelf al ontwikkelen/leren?”

Terugrijdend naar huis evalueren we onze ervaringen en resultaten. De feedback die we van de deelnemers hebben gekregen was zeer positief. Het team is gegroeid in vertrouwen en ambitieus gefocust op het met elkaar gevonden en gedragen stappenplan. Ze gaan maandag aan de slag met een grote overtuiging.


Zelf hebben we ook een zeer gemotiveerd gevoel op de terugweg. De relatie die we met het team hebben weten op te bouwen is zeer plezierig en geeft ons veel positieve energie. We concluderen dat we “ongeduldig” zijn en kijken al uit naar ons gesprek dat komende week gepland staat. Een gevoel dat alleen maar als met positieve woorden te beschrijven is.


Het team van de gemeente Terneuzen sluiten we graag aan in ons team van “partners in positive change”.


Is je interesse gegroeid in onze aanpak of onze programma’s? Mail ons dan even via info@connectingall.nl en we nemen graag contact met je op.66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page